The City That Never Sleeps

Mijn eerste week zit erop! Wat een boel indrukken opgedaan al. Aan het eind van elke dag ben ik afgedraaid. Het is een zwaar leven, hoor, dat van Trophy Wife… ;-)

Eerst natuurlijk het belangrijkste: het weer. De temperatuur hier is prima. Overdag is het nu zo’n 30-plus graden en ’s avonds koelt het af naar 20-plus. Bij Piebe’s aankomst een aantal weken terug was het nog 40-plus graden, dus hij vindt het inmiddels al een beetje koud…

Vanuit de Hollandse heldere herfstlucht is het wel enorm wennen aan de smog die vol op je keel slaat. Ik heb al een week non-stop keelpijn. Piebe kwam overigens aan in de week dat de stad door een zandstorm geteisterd werd en vindt het dus allemaal reuze meevallen met die smog.

Dan de stad zelf.

En wat een stad is het. Ik dacht dat ik inmiddels al wel een stadsmeisje was, maar niets is minder waar: Cairo heeft, afhankelijk van wie je het vraagt, 22 tot 29(!) miljoen inwoners. En dat op een gebied ter grootte van de provincie Utrecht…

Je kunt je gewoon niet indenken wat een drukte dat op straat oplevert. Iedereen rijdt, fietst (al is dat slechts een enkele ERG dappere burger) en loopt door elkaar heen. En dan het getoeter, daar word je hoorndol van.

De winkels in Cairo sluiten laat, als ze al dicht gaan. De IKEA – jawel, die zit hier ook – is in het weekend open tot 12 uur ’s nachts! Het leven, en dus ook het getoeter, gaat hier eigenlijk gewoon 24/7 door. We slapen inmiddels met de airconditioning vol aan, dat continue gebrom overstemt de herrie van buiten prima. Gelukkig! ‘Cause maybe Cairo Never Sleeps, but I like to!

PS. Sommigen hebben het al uitgevonden: rechtsonder op de pagina vind je een ‘Volg’ knop waarmee je elk nieuw bericht direct in je inbox ontvangt. Feel free!

Advertenties

4 gedachtes over “The City That Never Sleeps

  1. Wat een geweldige foto’s!!!! Deze stad heeft echt alles……….:Twin Towers, IKEA. De IKEA open tot 12uur, niet te filmen dit. Wel top dat wij wel het beeld gekregen hebben en gelukkig niet het geluid;) De eerste week zit erop voor jou in je nieuwe rol als Trophy wife. Benieuwd naar je volgende bericht. Groetjes Gerie

    Liked by 1 persoon

  2. Ik hoor het al: van dorpsmeisje tot stadsmeisje tot wereldstadmeisje… Een drukke stad, een stad waar men niet kijkt op +/- 7 miljoen mensen, geweldig!
    Heerlijk temperatuurtje trouwens, little bit jealous!!!😊

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s