Goede voornemens

Happy 2016! De jaarwisseling was rustig hier: Islamitisch nieuwjaar is in oktober al gevierd en Koptisch nieuwjaar was ergens in september. Grote festiviteiten zijn er dus niet op 31 december. Maar wij hadden zelfgebakken oliebollen, champagne en gezellige gasten over de vloer, dus het jaar is goed begonnen!

Zoals elk jaar is begin januari de tijd om te beginnen met het uitvoeren van de goede voornemens. Een van mijn voornemens is om een goede sportschool te vinden hier. Zwembaden zijn (helaas) schaars hier en dameswaterpolo bestaat niet, maar die oliebollen moeten er toch af…

Een paar weken terug was ik al eens een sportschool binnen gelopen. Dicht in de buurt van ons huis én speciaal voor vrouwen, dat leek me een goeie combi. Na een uitgebreide rondleiding door een vriendelijke dame en alle benodigde info over lessen en kosten kreeg ik een dagpas om een keer een proefles te doen.

Vol goede moed stond ik de daaropvolgende maandagmiddag in de zaal waar de lessen gegeven worden. Samen met wel drie andere meiden. Wat een verschil met de sportschool waar ik in Utrecht naar toe ging afgelopen zomer en de zaal uit de voegen barstte met meer dan veertig deelnemers.

Ook de les zelf viel tegen. Afgelopen maanden deed ik thuis, met behulp van YouTube, een beetje aan Pilatus. Om in beweging te blijven. Blijkbaar helpt dat best: op het moment dat we in een soort ooievaarsstand op 1 been moesten staan (er is vast een flashy naam voor, maar die weet ik niet) wiebelde ik een stuk minder dan de instructrice. Aan het eind van de les was ik niet eens bezweet en had ik ook niet het gevoel gesport te hebben. Al met al geen succes hier, dus ik toog thuis maar weer aan de YT-filmpjes.

Maar omdat het volgen van een les met anderen toch leuker is dan in je eentje met een filmpje, zocht ik ondertussen toch verder. Via internet vond ik vorige week nog een sportschool speciaal voor vrouwen en wederom op loopafstand. Vandaag ging ik er een kijkje te nemen. Dat wil zeggen: ik heb de straat gevonden waar de sportschool op een tweede etage zit. Een soort achterafsteeg met smoezelig bruine gebouwen. Op een van de gevels zit een bordje met het logo van de sportschool. Gevonden!

De deur van het portiek zit op slot. Gelukkig staat de naam van de sportschool netjes vermeld bij een van de bellen op het bellenregister. Ik druk op de bel. Er gebeurt niets. Ook niet bij een tweede poging. Ik besluit even te wachten, misschien moet er iemand naar beneden komen.

Vijf minuten later is er nog niets gebeurd, dus ik geef het op. Onverrichterzake ga ik naar huis om daar m’n matje weer uit te rollen en op internet door te speuren naar een andere sportschool. Want die oliebollen moeten er natuurlijk wel af!

Advertenties

2 gedachtes over “Goede voornemens

  1. Hoi Mariët,
    leuk om je kerst en nieuwjaarsavonturen te lezen. Ik hoop dat je snel een leuke en geschikte plek vindt om te sporten. Kan me voorstellen dat je behoefte hebt aan lichaamsbeweging.
    Ik wens jou en Piebe een gezegend nieuwjaar!
    Groeten uit Utrecht

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s