Omdat een foto meer zegt…

Vorige week was mijn familie op bezoek. Naast dat het ont-zet-tend fijn was om hen weer te zien, was het ook erg leuk om hen een kijkje te kunnen geven in ons leven hier.

Natuurlijk hebben we ook samen met hen de stad ontdekt. Veel dingen hadden we zelf ook nog niet gezien, dus eindelijk hebben we wat foto’s! Daarom en omdat een foto meer zegt dan 1000 woorden: deze keer een blog met foto’s van Cairo.

(Klik op een foto om te vergroten en bijschriften te lezen)

Het Egyptisch Museum, opgericht in 1858, heeft een bizar grote verzameling aan voorwerpen uit de tijd van de Farao’s, waaronder het prachtige gouden masker van Tutankhamun, dat na een klein lijmprobleempje gelukkig weer terug is in het museum. En dan te bedenken dat er in de kelders van het museum nog veeeeeel meer voorwerpen opgeslagen zijn én dat er overal in het land nog onontdekte schatten zijn, bedolven onder het zand…

De Mohammed Ali Moskee, een van de bekendste moskeeën van de stad. Gelegen op de Citadel (een fort op een berg), met prachtig zicht op de stad, zie de foto hieronder. Als je goed kijkt, zie je aan de horizon de piramides opdoemen.

IMG_5818.jpg

Garbage City: in deze wijk wordt het afval van de hele stad verzameld en gerecycled tot nieuwe producten (tapijten, sieraden, etc.). In elk huis is de benedenverdieping de werkplaats waar één afvalproduct bewerkt wordt: lipjes van blikjes of plastic flesjes of oud papier of botten(!) of noem maar op. Het is indrukwekkend om te zien hoeveel afval hier handmatig verwerkt wordt.

Natuurlijk op het lijstje voor iedereen die Cairo bezoekt: de piramides van Gizeh! Het enige van de zeven wereldwonderen dat nog bestaat. 4600 jaar oud, 150 meter hoog en 230 meter breed. Indrukwekkend! De Sfinx lijkt van veraf wat weg te vallen tegen de grote piramides, maar als je er dichtbij staat, is 20 meter hoog en 173 meter ook weer echt bijzonder.

IMG_5982 (1)

De oudste piramide van Egypte, de piramide van Sakkara, staat op drie kwartier rijden van de piramides van Gizeh en ligt prachtig aan de woestijn. Vanaf hier kun je zeker 10 piramides zien liggen (inclusief die van Gizeh), maar dat moeten jullie maar van me aannemen, want ze pasten niet allemaal op 1 foto.

Ook enorm leuk om te bezoeken: Khan El-Khalili, de grootste souq (markt) van Cairo. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het wordt hier verkocht. Er is een toeristisch gedeelte (met mooie dingen, maar ook veel ‘Made in China’, dus je moet je adresjes kennen) en een gedeelte voor de locals. De souq is in totaal 1,5 kilometer lang en al zeker 1000 jaar oud.

Downtown Cairo, het centrum van de stad. Als je niet let op de chaos op straat en het getoeter, waan je je even in Parijs.

En last but not least, het straatbeeld van Cairo. Die witte auto op de eerste foto staat bij ons in de straat en je kunt het bijna niet geloven, maar… hij rijdt nog! En natuurlijk, op je scooter vervoer je gewoon even… een levend schaap…

Advertenties

5 gedachtes over “Omdat een foto meer zegt…

 1. Leuk Mariet en Piebe,
  Wat een mooie impressie. We hebben net alle verhalen gehoord van je ouders en Gerrina, wat een belevenis! Dit is een prachtig aandenken en zegt inderdaad meer dan 1000 woorden!
  Groetjes vande Hopjes

  Liked by 1 persoon

 2. Mariët en Piebe, met veel plezier hebben wij jullie blog gelezen en bekeken.
  Wat indrukwekkend allemaal. Zo krijgen wij inderdaad een indruk van hoe het in Caïro is.
  We zien nu al uit naar het volgende stukje wat je op je blog gaat schrijven.
  Groetjes en veel liefs van de Koelewijntjes.

  Liked by 1 persoon

 3. Mariët en Piebe, met veel plezier hebben wij jullie blog gelezen en bekeken. Het geeft ons inderdaad een mooie en leuke indruk van hoe het in Caïro is. We zien er nu al naar uit wat jullie in een volgend blog gaan schrijven. Groetjes en veel liefs van de Koelewijntjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s