Er warmpjes bij zitten…

De afgelopen dagen tikte de thermometer met gemak temperaturen aan van rond de 43 graden. Dat is best warm. Zeker als de airconditioning in de slaapkamer het ineens niet meer doet…

We waren er al een beetje bang voor dat hij het zou begeven, toen we na onze vakantie terugkwamen en hij een paar nachten water lekte. Maar vervolgens deed ‘ie het weer prima. Tot afgelopen week.

Elke keer als we de airco aandoen, schiet binnen een minuut de stop in de keuken eruit. Kortsluiting dus. Dat is erg onhandig, airco is met deze temperaturen erg prettig: je raam ’s nachts open doen heeft niet echt veel zin als het niet verder afkoelt dan een graad of 33. Daarbij maakt deze airco ook nog eens zoveel geluid dat ‘ie het nachtelijk lawaai buiten lekker overstemt, goed voor onze nachtrust. Lichte paniek dus!

Geen nood, zo zegt onze (uitzonderlijk prettige) landlord als manlief het probleem meldt, dinsdag om 16u stipt staat er een electrician op de stoep. Nou heb ik inmiddels wat ervaring met de ‘stiptheid’ van De Mannetjes in Egypte (weet je nog?), maar na deze uitdrukkelijke belofte heb ik goede hoop.

Dinsdag vier uur komt. En gaat. Net als half vijf. En vijf uur. Net als ik de moed opgeef en Piebe bericht dat er echt niemand is op komen dagen, gaat om kwart over vijf de deurbel. Jawel! De electrician, met zijn zoon en een van onze bawaabs. Of ik ze even kan wijzen waar de airco is en dan komt het allemaal heus prima in orde.

De electrician sleutelt wat aan de airco in de slaapkamer, rommelt wat aan de hoofdschakelaar eronder en verdwijnt dan naar de tuin, waar de rest van het gevaarte zich bevindt.

Zo’n anderhalf uur later staat ‘ie weer in de slaapkamer. Het probleem laat zich toch niet zo makkelijk oplossen.

Dat vermoeden had ik al, aangezien zijn zoon het laatste half uur elke paar minuten uit de tuin naar binnen kwam om te vragen of ik even de stop in de stoppenkast in de keuken wilde omzetten. En die stop vervolgens binnen dertig seconden weer eruit sprong…

De electrician put zich uit in excuses en ratelt in rap tempo een heel verhaal af, waar ik weinig meer van begrijp dan dat hij morgen terugkomt. Vervolgens zet hij zijn spullen buiten de voordeur en verdwijnt daarna met zoon en bawaab de tuin in om het buitendeel van de airco weg te halen. Ik zie ze niet meer terug. Geen idee hoe laat ze morgen terugkomen.

Na een ontzettend warme nacht krijgt Piebe de volgende dag een belletje van de landlord. Slecht nieuws, de airco is niet meer te repareren. En ik hoef vandaag niet thuis te blijven, want er wordt pas zaterdag of zondag een nieuwe geplaatst.

Een paar uur later belt Piebe: of ik toevallig thuis ben, want er komt tóch vandaag al een nieuwe airco! Wederom om 16u kan ik een paar werkmannen verwachten. Met de ervaring van de dag ervoor nog vers in het geheugen wacht ik rustig af.

Als er tegen half 6 nog steeds niemand geweest is, stuurt Piebe toch maar een berichtje naar de landlord en letterlijk binnen 5 minuten gaat de deurbel – vermoedelijk waren ze ons even vergeten…

Maar goed, ik ben allang blij dat ze er toch nog zijn. Het zijn andere mannen dan die van gisteren en ze hebben werkkleding aan van een officieel bedrijf in plaats van een beduimelde stofjas. Dat geeft hoop. Ze gaan gedrieën voortvarend aan de slag en geven aan om uiterlijk acht uur klaar te zijn.

IMG_7018 (1)

Om half negen wordt de nieuwe airco geplaatst en om negen uur duurt het echt nog maar ‘ten minutes’. En zowaar, tien over negen is alles aan kant en blaast de nieuwe airco zachtjes koele lucht de slaapkamer in. Wow!

IMG_7020 (1).jpg

Gelukkig kan ook deze nieuwe versie weer lekker wat lawaai produceren. En dat is gelijk nodig ook als ze in het kantoorpand achter ons huis een timmersessie starten.

Om 23:58u…!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s